Новини

Як зацікавити дитину програмуванням? Скретч-те, що потрібно дітям

04.05.2021
Задача номер 1-зацікавити дитину. Якщо ви досвідчений айтішник, то можете пояснити дитині, що таке програмування. Але дуже важливо, щоб вона вас зрозуміла. Саме тому рекомендовано довірити цю справу фахівцю-вчителю з програмування, який працює з дітьми. 

Ще дуже дієвий спосіб-показати результати роботи айтішників: дивовижні картинки і анімації, фрагменти з відеоігор, симпатичні сайти, програми з графічним інтерфейсом. Додатковою мотивацію виступає, якщо робота виконана іншою дитиною приблизно одного віку з вашою.

Майбутній айтішник зацікавився-час допомогти йому з вибором. Важливо підтримати індивідуальний смак та вподобання. Частіше всього діти починають з графіки та ігор.

Програмування-навичка практична, щоб не зацікавленість не згасла потрібно частину теорії закріпити практичними заняттями. заняття повинні бути яскравими та незабутніми, а шлях до досягнення кожної мети-не надто довгим.
До початку програмування важливо сформувати у дитини алгоритмічний тип мислення.

Рекомендовано починати знайомство з програмуванням зі Scratch. За допомогою нього діти без занурення в синтаксис мови створюють ігри, анімації, мультфільми і відразу бачать результати своєї праці, діляться ними з друзями і онлайн-спільнотою.

Уроки програмування в Малиновському районі проводяться для дітей від 6 років. Найвдаліший вік для початку програмування на Scratch. Візуалізація, а також орієнтованість на дітей молодшого віку робить розробку цікавіше і простіше.

Не слід турбуватися щодо мови програмування, головне-зацікавити маленьких айтішників, показати позитивні сторони програмування, змотивувати їх на подальше вивчення та поглиблення в цю сферу.

Одеса, вул.Космонавтів,32

0 800 307 377
063 888 5162
096 230 9732
099 126 6370

Сторінка клубу: kidsandrobots.com/cheremushki
Сторінка в соціальних мережах: Kids&Robots
instagram: kidsrobots_cheremushki