Новини

Для чого дітям розвивати алгоритмічне мислення?

01.02.2021
Алгоритмічне мислення-система розумових прийомів, які направлені на вирішення задач. Цей тип мислення зорієнтований на вмінні поставити задачу, вірно її сформулювати, знайти ефективний спосіб її вирішення.

Послідовно мислити треба вчити дитину з самого раннього віку. Це допоможе їй стати самостійною, приймати обдумані рішення, досягати високих результатів.
Для дітей шкільного віку алгоритмічне мислення допоможе спланувати свій день таким чином, щоб ефективно використати час на домашнє завдання, додаткові гуртки, спілкування з друзями. Це навчить їх досягати результати з найменшими затратами часу та сил. Батьки мають на початковому етапі допомагати в цьому процесі, доки дії не будуть виконуватися автоматично, і дитина зможе алгоритмічно підходити до нових задач. 

Логічне та алгоритмічне мислення взаємопов'язані між собою. Логічне мислення допомагає приймати рішення на основі аналізу інформації та отриманого досвіду. А алгоритмічне мислення-це правильно побудована послідовність для вирішення певного завдання. 

Курси робототехніки та програмування допомагають розвинути алгоритмічне мислення у дітей раннього та шкільного віку. Для того, щоб зібрати і запрограмувати робота, учні спочатку аналізують початкові дані, виділяють проміжні етапи майбутнього процесу, визначають бажаний результат. Тільки потім вони приступають до вирішення задачі, результатом якої являється модель робота.

Програмування має безпосередній вплив на формування в дітей алгоритмічного мислення, адже в основі його полягає вміння писати алгоритми.
Навіть якщо ваша дитина не стане програмістом або робототехніком в майбутньому, то алгоритмічне мислення значно полегшить шкільний процес отримання знань, а також спростить вирішення життєвих та побутових завдань.

Запрошуємо вас на  додаткові уроки для дітей в Малиновському районі, там в колі однодумців і досвідчених фахівців вони з користю та весело проводять час.

Одеса, вул.Космонавтів,32

0 800 307 377
063 888 5162
096 230 9732
099 126 6370

Сторінка клубу: kidsandrobots.com/cheremushki
Сторінка в соціальних мережах: Kids&Robots
instagram: kidsrobots_cheremushki

До скорых встреч в Клубе Робототехники Kids&Robots на Черемушках