Новини

Роботи і медицина

20.10.2019
У минулій статті ми трохи торкнулися теми робототехніки в охороні здоров'я та розглянули кілька роботів, які вже встигли кардинально змінити ставлення лікарів до такої науки як робототехніка.
 
Однак це лише мала частина роботів, здатних допомогти лікарям вдосконалити їх роботу. Кожен день вчені і дослідники разом з інженерами працюють над створенням нових роботів і вдосконаленням колишніх моделей.
 
- Роботи для санітарії та дезінфекції. З ростом числа стійких до антибіотиків бактерій і спалахів різних інфекцій, все більше медичних установ використовують роботів для очищення і дезінфекції поверхонь. В даний час основними методами дезінфекції є ультрафіолетове випромінювання і пари перекису водню. Роботи-дезінфектори здатні провести дезінфекцію приміщення всього за кілька хвилин.
 
- Ендоскопія-Бот. Ендоскопія - це процедура, при якій невелика камера або інструмент на довгому дроті потрапляє в тіло через «природний отвір» для виявлення місць пошкоджень, сторонніх предметів або слідів захворювання. Це незручна і делікатна процедура, яка також може піти в минуле. Скоро пацієнтові досить буде проковтнути невелику капсулу і лікар зможе побачити на моніторі все, що його цікавило і призначити відповідне лікування.
 
- Таргетна терапія мікро-роботами. Це дуже перспективні, хоча і відносно нові типи медичних роботів. Основа того, як вони працюють, полягає у використанні майже мікроскопічних механічних частинок для локалізації лікарського засобу або іншої терапії в конкретній цільовій ділянці тіла.
 
- Роботи-компаньйони. Не всі медичні проблеми, які можуть вирішити роботи, повинні обов'язково бути небезпечними для життя. Справа в тому, що в світі існують мільйони людей похилого віку, немічних або розумово відсталих людей, які страждають від хронічної самотності і потребують постійної підтримки. Новий, тільки представлений світу робот-компаньйон Бадді здатний допомогти людям з обмеженими можливостями і підтримати їх на емоційному рівні.
 
- Антибактеріальні нанороботи. Антибактеріальні нанороботи являють собою крихітний механізм, виготовлений із золотих нанодротів і покритий тромбоцитами і еритроцитами, які допомагають очистити кров від бактеріальної інфекції.
 
Кожен день світ, що оточує нас, стрімко змінюється, а медична галузь лише ще раз підтверджує нам, що технічні знання можуть стати в нагоді в будь-якій сфері діяльності і знайомитися з технічними науками краще починати з самого раннього віку. Уроки для дошкільнят і школярів від Kids & Robots на Сегедскій познайомлять дітей з робототехнікою, механікою, програмуванням, математикою, інформатикою і фізикою, навчать застосовувати отримані знання в реальному житті і не бояться труднощів на своєму шляху:
 
Сторінка запису: kidsandrobots.com/segedskaya
Сторінка в facebook: facebook.com/kidsandrobotssegedskaia/
instagram: Kidsandrobots _segedskaya
 
Сегедська ¼
 
0 800 307 377
093 518 3869
099 180 4474
096 813 7819
 
До скорої зустрічі в Клубі Робототехніки Kids & Robots на Сегедській