Новини

Чому інженерні спеціальності з кожним роком стають більш затребуваними?

10.10.2019
При виборі кар'єрного шляху досить важко передбачити чи буде попит на обрану професію продовжувати зростати, стане перенасиченим або навіть повністю надлишковим. Одне можна сказати точно – тенденція зростання популярності професій пов'язаних з інформаційними технологіями та автоматизацією буде не тільки зберігатися в доступному для огляду майбутньому, а й постійно зростати.
 
Чому ж саме інженерні професії будуть ставати все більш популярними на ринку праці? Відповідь на це питання дуже проста – інженери допомагають зробити теоретичну частину досліджень реальними. Вони беруть результати фізичних, математичних досліджень і використовують цю інформацію для створення чогось відчутного, переносять створену ідею в реальний світ.
 
За даними багатьох світових дослідників, у найближчі роки загальна кількість інженерних професій збільшиться в 4 рази, у зв'язку з чим попит на технічних фахівців також зросте. Торкнеться ця тенденція і України. На даний момент на українському ринку праці відчувається величезний дефіцит фахівців в галузі технічних наук. Як заявили дослідники українського ринку праці: "Для того, щоб повною мірою задовольнити потреби ринку і забезпечити виробництво висококваліфікованими спеціалістами, щороку вузи повинні випускати втричі більше інженерних кадрів, ніж зараз".
 
Давайте ж розглянемо затребувані професії, які вимагають технічної освіти.
 
- Наука про дані. Наука про дані - це галузь розробки програмного
забезпечення, яка включає в себе створення значимої інформації на основі великих обсягів даних. Завдання співробітника - за допомогою статистики і програмної інженерії зібрати якомога більше даних і передати їх, наприклад, керуючому магазину, для того, щоб він міг оптимізувати торгівлю.
 
- Машинне навчання - це підмножина наук про дані. Алгоритми машинного навчання робитимуть прогнози, перевірятимуть чи є ці прогнози точними, а потім оптимізуватимуть алгоритм для підвищення точності прогнозу в майбутньому. Чим більше варіюється обсяг доступних даних, тим краще прогнози.
 
- Цивільне будівництво. Область, від якої залежить весь наш комфорт. Фахівці в галузі цивільного будівництва в буквальному сенсі слова створюють інфраструктуру навколо нас: дороги, магазини, аптеки, школи, садочки, банки, кафе і не тільки.
 
- Електротехніка. Електротехніка є дуже широкою сферою, яка включає в себе енергетику, приладобудування і електроніку.
 
- Альтернативний енергетик. Навіть сама необізнана людина вже давно помітила наскільки активно вчені працюють над створенням різних способів видобутку альтернативної електроенергії, яка не забруднює наше довкілля. У зв'язку із швидкозростаючою популярністю таких джерел альтернативної енергетики як вітряки та сонячні батареї, зростає і попит на грамотних фахівців, які в змозі підтримувати альтернативні джерела енергії в робочому стані.
 
Так що якщо ви вже зараз бачите тягу дитини до технічних наук, не варто відкладати знайомство з ними до вступу до університету. Kids & Robots на Успенській допоможе дітям від 4 до 12 років розкрити закладений в них потенціал і шляхом досліджень познайомить з такими науками як інженерія, математика, програмування, інформатика, фізика, робототехніка і не тільки. На момент вступу до ВНЗ дитина буде мати досить великий багаж корисних знань і зможе легко приступити до подальшого розвитку своїх навичок, знаючи чого очікувати від кожної дисципліни.

Наша адреса: Одеса, вулиця Успенська, 99
Записатися можна за телефонами: 093-875-85-00, 095-875-85-00
 
Сторінка для запису: kidsandrobots.com/Centr
Сторінка в facebook: www.facebook.com/Yspenskaia/
Сторінка в instagram: instagram.com/kidsandrobots_center