Новини

Майстер-класи для дітей в Німеччині.

27.06.2023
Нещодавно наш викладач спільно з Landesverband JunOst e.V. @junostbayern та @creativekidscore провели круті майстер - класи з Робототехніки Arduino та програмування Scratch для дітей України, які на даний момент проживають у Нюрнберзі.

Робототехніка Arduino

Перші два заняття були присвячені збиранню майбутньої моделі, а вже на третьому уроці ми розпочали програмування. Під час 3 майстер-класу наші інженери-робототехніки програмували двигуни, щоб машина могла пересуватися по траєкторії, яка буде прописана в програмі. 4 заняття було присвячене програмуванню пульта управління. А на завершальному уроці ми проводили тестування механізму та аналіз виконаної роботи. Перед дітьми стояло наступне завдання - провести машинку лабіринтом, долаючи перепони, провести порівняння відстані, вибрати найменше і прокласти свій подальший маршрут.

Програмування Scratch

Майстер - класи з курсу "Scratch" були присвячені створенню фортепіано та лабіринту.

Під час першого блоку майстер-класів маленькі програмісти опрацьовували дизайн майбутнього фортепіано, а на другому розпочали його програмування та додавання різноманітних цікавих елементів, таких як динозаврик, який бігає по кнопках під час натискання.

Другий блок майстер-класів – створення та програмування лабіринту. Перше заняття розпочалося з дизайну. Діти малювали рівні майбутнього лабіринту та обирали персонажів. Наступні два заняття пройшли за програмуванням. Учні програмували персонажа, який ходить та реагує на перешкоди, перемикання між рівнями, кінець гри, а також за своїм бажанням додавали різноманітні бонуси.

Всі діти впоралися з поставленими завданнями чудово!

Хочемо подякувати організаторам, ви займаєтеся дуже важливою справою. І звичайно, дякуємо за такий крутий досвід, завжди будемо раді співпраці.