Новини

Переваги програмування, які допомагають поза комп'ютером.

28.03.2023
Ми багато разів писали про те, який вплив має програмування на технічний розвиток дітей, проте це далеко не всі переваги. Крім технічного розвитку, уроки програмування також позитивно впливають різні навички поза комп'ютера.

Поліпшення математичних навичок. Багато хто помилково думає, що програмування підвладне лише дітям з математичним складом розуму. З упевненістю можемо сказати, що це зовсім не так. Кодування допомагає дітям розвинути свої математичні навички та вчить вирішувати завдання, поступово переходячи від простого до складного. Написання алгоритмів потребує вирішення реальних завдань, а не виконання робочого аркуша з математичними рівняннями. Це допомагає молодим програмістам здобувати реальний досвід, який у свою чергу допомагає їм покращити математичні навички.

Розвиток комунікативних навичок. На заняттях діти займаються у групах, що допомагає їм знайти нових друзів за інтересами, спілкуватись на спільні теми, разом писати програми, виконувати домашнє завдання, радитись.

Наполегливість. Наполегливість - це навичка, яку освоїти досить складно, особливо якщо ми говоримо про дитину. Проте це дуже важлива навичка у житті в цілому. Ми не хочемо, щоб діти просто здавалися, коли стикаються з проблемою чи перешкодою на своєму шляху, ми хочемо, щоб вони продовжували йти вперед незважаючи ні на що. Програмування вчить дітей, що для розв'язання проблеми вони повинні продовжувати шукати відповіді, вигадуючи різні рішення, допоки не знайдуть правильне.

Розвиток творчості. Написання коду - це створення чи вдосконалення чогось нового, тому діти завжди підходять до виконання завдання творчо. Логічне мислення. Програмування допомагає дітям розвивати логічне мислення та вчить їх вирішувати складні завдання, розбиваючи їх на дрібніші. Навіть якщо у майбутньому діти виберуть іншу сферу, навички, здобуті на заняттях, ніколи не будуть зайвими.

Сторінка запису: kidsandrobots.com/segedskaya
Сторінка в facebook:
facebook.com/kidsandrobotssegedskaia/
instagram: Kidsandrobots_segedskaya

Сегедська ¼

096 801 51 98 (Viber,Телеграм)

До зустрічі в Клубі Робототехніки Kids&Robots на Сегедській